1,2,3 Kwaliteit. Het klinkt als een toverformule. Maar daarachter gaat een mens, een missie schuil.
In 1, 2, 3 neem ik zorgorganisaties mee in groei en verandering, nu al een lustrum lang. Ik help hen stappen zetten en toppen bereiken. Loods hen door projecten en processen en ondersteun hen onderweg naar hun doelen en een straf resultaat. Ik adem mijn werk en mijn werk ademt mijn waarden. Een wegwijzer, dat wil ik voor zorgorganisaties zijn.

1. van verbinding naar groei

Dé experten van een zorgorganisatie, dat zijn de mensen die er werken. Zij kennen de organisatie door en door en van binnenuit. Maar op kruispunten van groei en verandering kom ik hen graag versterken. Dan verbind ik me met de organisatie, de waarden en de mensen. Niet vanop de zijlijn: ik word een van hen. Ik geef richting, maar laat me leiden door hun expertise. Ik kijk door hun ogen en verruim hun blik. Ik waardeer wat goed gaat, moedig aan waar het beter kan. Haal de lading uit de lucht en benoem wat leeft. Vanuit die wisselwerking en verbinding worden beslissingen krachtig gedragen en stappen sámen gezet. Zo groeien mensen en organisaties duurzaam naar hun toekomst.

2. van vertrouwen naar autonomie
Zorgorganisaties vragen me voor trajecten waarin geen tijd, geen focus te verliezen valt. Op die cruciale, soms kwetsbare, momenten wil ik dat ze op mij kunnen rekenen. Dan geef ik me helemaal en onvoorwaardelijk. Vertrouwen krijgen en vertrouwen geven is wezenlijk voor mij. Zo verzetten we samen bergen. Wetend waar we naartoe moeten en hoe we daar kunnen geraken, stippel ik de weg uit in beheersbare etappes. Neem ik mensen op sleeptouw en betrek hen bij het proces. Door kennis en vaardigheden met hen te delen, versterk ik hun autonomie. Als een stevig fundament voor nu en voor later.

3. van voelen naar kwaliteit op maat
Analytisch en secuur, positief en enthousiast, vastberaden en efficiënt. Dat is hoe ik ben en hoe ik werk. Samen met mijn expertise en ervaring vormt het de betrouwbare basis van mijn aanpak. Maar elke zorgorganisatie, elk traject is anders. Ik hou van de veelzijdigheid, van de eigen dynamiek van elk traject en van mijn wendbare plek daarin.
En net daar ligt de essentie van mijn aanpak: vanuit een sterk aanvoelen van klemtonen die belangrijk zijn voor de organisatie groeit – zomaar 1, 2, 3 – kwaliteit op maat.

Dat is hoe ik het liefste werk. Samen met mensen.
Want ik geloof dat verbinding organisaties sterker maakt, dat vertrouwen een onmetelijke kracht in mensen naar boven haalt en dat voelen het begin is van zoveel weten.

Dat is wat ik al zo vaak mocht mee-maken.
Het is waarvoor ik elke dag opsta. En waarmee ik iedere avond ga slapen. Uitkijkend naar morgen.
Dankbaar voor vandaag en de voorbije vijf jaren, zorgend voor de zorg.
Dankbaar voor 1, 2, 3 en ontelbaar veel meer.

Mag ik je schrijven, nu en dan? Over woorden, zinnen en teksten.