poëtische troosttekst voor Reveil

Op één november 2023 bracht ik samen met celliste Sara Fontan op de begraafplaats van Bonheiden een poëtisch troostmoment in het kader van Reveil. Je kon er luisteren naar teksten die ik de voorbije jaren schreef. Onder andere ook teksten die je kan kopen op poëtische wenskaarten in mijn woordenwinkel

Maar één tekst was nieuw die avond. Of toch: hij bestond al in flarden in mijn gedachten. Als losse woorden. Die elkaar vonden op papier. Gemeente Bonheiden en GC ’t Blikveld lieten de tekst drukken op een troostkaartje. En ik deel hem ook graag hier met jou. 

 

Hoe missen blijft doorschemeren.
Opduiken. Aanwaaien.
Uit het niets en in alles.
In het allerkleinste vooral.

In de volheid van mijn dagen
en het donkerst van mijn nacht
rol je als golven over mijn gedachten
en ebt weer zachtjes ruisend weg.

Hoe jij daar aan jouw overkant
zo ver en zo dichtbij kan zijn.

 

Ook poëtische of verbindende teksten op maat nodig voor je organisatie of onderneming? Schrijf me gerust. 

Delen

Eén reactie

  1. Hoe mooi kan u het verwoorden , zo eenvoudig en hartverwarmend geschreven , zo toepasselijk in ons leven verder te moeten met het verlies van een kind.
    Proficiat !!!!

Een reactie achterlaten

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Mag ik je schrijven, nu en dan? Over woorden, zinnen en teksten.