zomerlichte blogteksten schrijven voor OverKop

Via SPINDOKTER schreef ik voor OverKop. De vijf OverKop-huizen in Vlaanderen zijn laagdrempelige plekken waar jongeren terechtkunnen voor ontspanning maar vooral ook voor een luisterend oor. De website van OverKop bevat onder meer een waaier aan verhalen en artikels voor en door jongeren en rond verschillende thema’s.

blogteksten schrijven voor OverKop

dit

Tijdens de zomer van 2018 schreef ik een tiental blogteksten voor de website van OVERKOP.
Positieve teksten rond vakantie, verveling, zelfbeeld en andere zomerlichte thema’s. Zoals deze, over micro-avonturen dichtbij huis of over selfie-verslaving, over gênante momenten of over heerlijk ouderwets brieven schrijven.

daarom

Jongeren waren voor mij een nog onbekend, onbeschreven doelpubliek. Deze zomerreeks was dan ook een bijzondere en afwisselende uitdaging. Heerlijk in al zijn menselijkheid.

zo

Deze teksten van de zomerreeks vroegen een hapklare structuur, een luchtige stijl en een taal op maat van jongeren. Ik verdiepte me in hun wereld, deed voorstellen voor de thema’s, bedacht leuke invalshoeken en verzamelde informatie. En dan schreef ik, natuurlijk. De teksten werden gepubliceerd in de blog van OverKop en gedeeld op sociale media.

Spreekt mijn schrijfstijl en manier van werken je aan?
Wil je via teksten de verbinding met je doelpubliek versterken?
Heb je een plan maar mis je de woorden?

Mag ik je schrijven, nu en dan? Over woorden, zinnen en teksten.