interviews schrijven, dat is luisteren, meevoelen en vasthouden

In de herfst van 2018 bestond de materniteit van RZ Tienen 80 jaar. Dat werd gevierd met een feest. De genodigden? Generaties vrouwen die er bevallen waren en mensen die er gewerkt hadden, als vroedvrouw of gynaecoloog. En natuurlijk was er taart. En suikerbonen. En een feestboek waarvoor ik mocht schrijven.

interviews schrijven voor RZ Tienen

dit

Het communicatieteam van RZ Tienen had een feestboek voor ogen met het verhaal van de materniteit, foto’s en interviews. Zij schakelden mij in als extra kracht voor het afnemen van meevoelende interviews en het uitschrijven tot fijn leesbare artikels.

daarom

Op sommige momenten is het zinvol om als communicatiedienst schrijfwerk uit te besteden aan een schrijver of copywriter met een specifieke expertise. Op drukke momenten een opdracht in vertrouwen uit handen kunnen geven is zoveel waard.
Heel fijn dus dat het communicatieteam voor deze verbindende en persoonlijke opdracht met mij in zee ging.

zo

We maakten afspraken over aanpak, vorm en uitgebreidheid. Ik kreeg de namen door van wie ik zou interviewen: twee viergeslachten (waarvan de kleinsten net iets te klein om te interviewen) en een vroedvrouw die vanuit haar eigen ervaring wist hoe belangrijk de zorg voor ouders van sterrenkindjes is. Ik bereidde invalshoeken en vragen voor – soms rond gevoelige thema’s – en deed de interviews. Het is de kunst de sfeer van een interview ook vast te houden in de geschreven tekst. Dat vraagt zorgzaam schrijven. En luisteren tussen de regels door.

Spreekt mijn schrijfstijl en manier van werken je aan?
Wil je via teksten de verbinding met je doelpubliek versterken?
Heb je een plan maar mis je de woorden?

Mag ik je schrijven, nu en dan? Over woorden, zinnen en teksten.