verbindende teksten in tijden van corona

Hadewig De Corte, CEO van Kliniek Sint-Jan in Brussel wou haar ervaring van de coronacrisis vastleggen en delen. Ze zocht een schrijver die kon meedenken en aan wie ze dit schrijfproject met een gerust hart kon toevertrouwen. Een schrijver met aandacht voor verbinding.

verbindende teksten Kliniek Sint-Jan

dit

In de eerste lentedagen van 2020 schreef ik de hoofdteksten voor de nieuwe website die hiervoor ontwikkeld werd. De website zou dag na dag verder groeien in een blog met verbindende teksten. Sinds het begin van de coronacrisis telefoneerde ik dagelijks met Hadewig tijdens haar wandeling van en naar het ziekenhuis. En na het luisteren schreef ik. Omwille van het tweetalige doelpubliek stuurde ik mijn tekst vóór publicatie door naar een vertaler. Per tekst zorgde ik voor een kant-en-klare post waarmee Hadewig hem kon inleiden op haar facebook- en LinkedIn-pagina.

daarom

Hadewig wou geen feitelijk relaas, wel een genuanceerd beeld van de zorg in tijden van crisis, gekoppeld aan haar persoonlijk verhaal als mens, als moeder. Haar ervaringen bieden een houvast in tijden van twijfel en ze versterken de connectie met haar uitgebreide netwerk en met de volgers van Kliniek Sint-Jan. Haar vraag paste perfect binnen mijn zorgzaam en verbindend schrijven.

zo

In onze telefoongesprekken luisterde ik ook tussen de regels door. Ik hoorde wat leefde, vroeg dieper en raakte nieuwe thema’s aan die haar aan het denken zetten. Zo groeide haar verhaal en ontwikkelde zich een bijzonder tijdsdocument van deze crisis.

Ontdek het verhaal van Hadewig.

Verbindende teksten Hadewig De Corte
verbindende teksten tijdens corona

hadewig zegt

‘Mijn brein werkt het best als ik praat. Na mijn dagelijkse gesprek met Marlies heb ik telkens het gevoel dat mijn gedachten helemaal rond zijn. Dat werkt louterend. Als betrokken ‘buitenstaander’ vult ze me aan, stelt de juiste vragen en vindt voor elke tekst een fijne invalshoek. De teksten die ze voor me schrijft, geven mijn boodschap helder weer en voelen helemaal als mijn eigen teksten. Sinds ons eerste telefoongesprek voel ik een sterke connectie met Marlies. Vanuit dat vertrouwen en die verbinding werk ik graag samen met mensen.’

Spreekt mijn schrijfstijl en manier van werken je aan?
Wil je via teksten de verbinding met je doelpubliek versterken?
Heb je een plan maar mis je de woorden?

Mag ik je schrijven, nu en dan? Over woorden, zinnen en teksten.